İngilizce Kelime Bilginizi Geliştirmenin 8 Etkili Yolu: BELS

View current offers!

İngilizce kelime bilginizi geliştirme yollari

BELS öğretmenleri tarafından yazılmış İngilizce kelime dağarcığınızı nasıl geliştireceğinize dair ipuçlarını okuyun.

Bazen yeni kelimeleri veya cümleleri öğrenmek için kullandığınız yöntemler yorucu ve etkisiz olabilir. Bunun yerine İngilizce kelime bilginizi geliştirmek için bu ilgi çekici tekniklerden bazılarını deneyin. Günlük hayatınızla alakalı bir şekilde, bağlam içindeki kelimelerin anlamını anlamanıza yardımcı olurlar. Sonuç olarak, dili doğal olarak nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz ve ezberlemesi kolay hale gelecek. Öğrenme tarzınız için en iyi yöntemi bulun ve İngilizce kelime öğrenmek birdenbire çok daha kolay hale gelecektir.

1. Kelimeleri değil, İfadeleri ve sabit ifadeleri öğrenin

İletişim kurarken tek başına kelimeler kullanmayız, ancak kelime öbekleri ve cümleler kullanarak iletişim kurarız. Kelime dağarcığınızı geliştirmeye çalışırken, tek tek kelimeler yerine kelime öbeklerini veya bir araya gelen kelime grubunu öğrenmek daha yararlı ve akılda kalıcıdır.

“Seç” kelimesini ezberlemek yerine, “seçimini yap!” İfadesini ezberleyin. “Demet” kelimesini ezberlemek yerine “bir demet gül” ifadesini tercih edin. “Oluş” sözcüğünü kendi başına öğrenmek, “herhangi bir sorun olursa” ifadelerini öğrenmekten daha zor olabilir.

2. İşlevsel dili öğrenin

İşlevsel dil, İngilizce konuşulan bir ülkede günlük yaşamda faaliyet göstermeniz gereken dil türüdür. Öyleyse, başarmanız gereken herhangi bir görevi veya kendinizi sık sık içinde bulduğunuz bir durumu düşünün – bunu yapmak için İngilizce olarak hangi dili bilmeniz gerekir?

İşlevsel dili öğrenmek, iletişim becerilerinizi ve İngilizce’de bir şeyler başarma becerinizi geliştirmenize yardımcı olur. Diğer bir deyişle, yalnızca daha fazla kelime bilmek yerine pratik bir şeyler öğreneceksiniz.

Bazı genel işlevsel dil örnekleri; kabul etmek ve katılmamak, tartışmak, fikir vermek ve sormak, bir restoranda sipariş vermek, şikayet etmek ve yön vermek. Daha sonra, toplantılarda ihtiyaç duyulan dili, müzakereleri, sunumları, en popülerleri arasında röportajları yapmayı içeren işlevsel bir dil vardır.

3. Yeni İngilizce kelime dağarcığını bağlama oturtun

Bizim için kişisel bir öneme sahip olduklarında işler daha akılda kalıcı hale gelir. Küçükken coğrafya derslerinde haritayı öğrenmekte güçlük çekmiş olabilirsiniz, ancak ülkeyi ulfilmenizden sonra hatırlamakta hiç sorun yaşamazsınız. Aynı teori İngilizce kelime öğrenmek için de geçerlidir.

İngilizce kelimeleri gerçekten öğrenmek için, kelimelerle etkileşim kurun, onlara sadece bir grup harf gibi bakmayın, onlara anlam verin. Öğrenmeye çalıştığınız İngilizce sözcük dağarcığını bir bağlama yerleştirdiğinizde, beyninizin kavraması gereken bir şey olur ve onu kolayca hatırlayabilir.

Hayatınızda gerçek kişileri ve gerçekleri kullanın. Örneğin, “nostaljik” kelimesini hatırlamaya çalışıyorsanız, kişisel bir cümle yazarak onu anlamlı hale getirin; “En sevdiğim çocukluk oyuncaklarımı görünce nostaljik hissediyorum”. Bir kelimeyle ilişkilendirilecek kişisel bir bağlama sahip olmak, hatırlamayı çok daha kolay hale getirir.

4. Elde tutma oranını iyileştirmek için İngilizce Kelime İçeren Oyunlar oynayın

Bir paket (veya daha fazla) yapışkan not satın alın ve evinizdeki her şeyi ulfilmenmeye başlayın – yeni kelimeler öğrenmenin hızlı bir yoludur. Birkaç bilgi kartı oluşturun, resim yazdırın, scrabble veya tabu oynayın! Arkadaşlarınızla bir barda iken İngilizce kelimeleri kullanarak, ilginç olabilecek kelime ilişkilendirme oyunları bile oynayabilirsiniz.

5. Bir çalışma arkadaşıyla pratik yapın

Tekrar tekrar öğrenmek ve pratik yapmak için sizin kadar hevesli birini bulun. İlk olarak, notları karşılaştırmak ve dili birlikte nasıl kullanabileceğiniz konusunda beyin fırtınası yapmak harika bir fikirdir. Sonra diyaloglar yazabilir ve bunları okuma pratiği yapabilirsiniz. Ses tonunuz, tonlamanız ve cümle vurgunuzla dilinize duygu katmayı unutmayın. Bundan sonra, kendiliğinden durumları canlandırmaya çalışın.

Hata yaparsanız sorun değil, bu şekilde öğrenirsiniz. Kendinizi de kaydedebilir, dinleyebilir ve birlikte düzeltebilirsiniz. Kendinize daha fazla güven duyana kadar tekrar deneyin. İngilizce sohbetler yaparak Malta’da İngilizce öğrenin.

6. Dili gerçek hayatta kullanın

Kendinizi güvende hissettiğinizde, denemek için gerçek durumlar bulun. Bir restorana veya dükkana gidin, şikayet etmek için bir neden bulun veya kayıp bir turiste yardım edin. Çoğu büyük şehirde düzenlenen İngilizce konuşulan gecelere katılabilir veya yeni arkadaşlar edinmek için bazı göçmen grupları bulabilirsiniz. Ülkenizde İngilizce konuşma seçeneği yoksa, belki de İngilizce konuşulan bir ülkeye tatile gitmek iyi bir fikirdir.

7. Dil sayfalarını, podcast’leri, You-tubers’ı takip edin

İngilizce sayfaları, podcast’leri veya You-tubers’ı takip etmek, bir dil öğrenmek için motive olmanın iyi bir yoludur. İngilizce kelime veya gramer öğrenmek için yeni ifadeler ve hatta ipuçları yayınlıyorlar. İngilizce kelime dağarcığınızı veya başka herhangi bir alanı geliştirmenize yardımcı olacak kaliteli içeriğe erişmenin en iyi yolu budur.

8. Kapsamlı bir dil kursuna katılın

İngilizce konuşulan bir ülkede dil gezisi yapın. Sürükleyici deneyim, İngilizcenize büyük bir destek sağlayacaktır. İngilizce kelime bilgisi, dilbilgisi, fonoloji öğrenecek ve iletişimsel sınıflarda tüm becerileri pratik yapacaksınız. En önemlisi, bir öğretmenden geri bildirim ve düzeltme alacak ve durmaksızın dil pratiği yapacaksınız.

Dil kursu tatillerinden en iyi şekilde yararlanmak için, konaklamanızı okulda da rezerve edin. Bu şekilde, derslerden sonra okul arkadaşlarınızla sosyal olarak İngilizce konuşabilirsiniz

Daha fazla öğrenmek ister misiniz? İngilizce küçük konuşmaları hakkındaki bu rehbere bir göz atın.

Share and Enjoy !

Shares