Chat with us, powered by LiveChat

Informace o vízech: práce a kurzy angličtiny na Maltě a Gozu

Pro práci a kurzy angličtiny na Maltě nepotřebují všichni vízum. Občané EU nepotřebují vízum pro absolvování kurzů angličtiny na Maltě a Gozu.

Kdo potřebuje pracovní a studijní vízum pro absolvování kurzů angličtiny na Maltě?

  • Občané zemí mimo EU mohou potřebovat vízum před příjezdem na Maltu;
  • Některé národnosti se mohou nacházet na Maltě bez víza po dobu 90 dnů, zatímco jiné si musí zažádat o vízum před příjezdem. Na následujícím odkazu můžete zjistit, které země to jsou: https://identitymalta.com/who-requires-a-visa/;
  • Občané EU nejsou povinni mít zpáteční letenku, či prokazovat dostatečné množství finančních prostředků před příjezdem na Malta, zatím občané třetích zemí musejí.

Jak si zažádat o pracovní a studijní vízum pro absolvování kurzů angličtiny na Maltě

V BELS jazykových školách na Maltě a Gozu poskytujeme pomoc všem studentům, jež potřebují vízum, aby mohli navštěvovat kurzy angličtiny na Maltě a Gozu.
 
Aby vám mohlo být vízum uděleno, musíte uvést cíl vaší návštěvy, jak na Maltu přijedete, vaše finanční prostředky a bydliště. Požadavky:

  1. Poskytnout podrobnosti o vaší návštěvě Malty v žádosti o vízum;
  2. Přiložit pas platný min. 3 měsíce, dvě fotografie na pas, zaplacený vízový poplatek;
  3. Cíl vašeho pobytu.

Žádost o vízum se obvykle posuzuje 7-15 dnů. Seznam Velvyslanectvích a Konzulárních oddělení Malty

Práce a kurzy angličtiny na Maltě

Studenti pocházející ze zemí třetího světa mohou nyní pracovat na Maltě max. 20 hodin týdně. Postup o zažádání si o pracovní a studijní vízum na Maltě a Gozu:

  • Studenti obdrží nejdříve studijní vízum;
  • Studenti se musejí nacházet na Maltě minimálně 3 měsíce před podáním žádosti o pracovní a studijní vízum. Studenti mohou pracovat pouze po uplynutí 90. dne jejich pobytu na Maltě;
  • Teprve až poté si mohou zažádat o pracovní a studijní vízum k absolvování kurzů angličtiny na Maltě a Gozu;
  • Student si sám musí najít zaměstnavatele. Na vyžádání může BELS zkontaktovat studenta s pracovní agenturou. Tato služba je však za dodatečný poplatek;
  • Zaměstnavatel bude požádán, aby vyplnil formulář potvrzující, že přijme studenta do práce. Tento formulář se následně musí přiložit k žádosti o vízum;
  • Student může pracovat maximálně 20 hodin týdně, musí však navštěvovat kurzy angličtiny na Maltě a Gozu, min. 80% pro platnost víza. Docházka se kontroluje každý den;
  • Změna kurzu není možná. Student musí chodit na hodiny každý den, aby tak splnil 15 hodin výuky týdně (Standardní kurz angličtiny);
  • Jestli ubytování není zprostředkováno BELS, bude student muset předložit smlouvu o nájmu a ujistit se, že jeho ubytování je zaregistrováno u Turistické správy Malty. Doporučuje se, aby si studenti sjednávali ubytování prostřednictvím školy, čímž se zrychlý a zjednodušší proces získávání víz.

Pro práci na plný úvazek musí studenti předložit:

  • Povolení k pobytu;
  • Pracovní povolení;
  • Nacházet se na Maltě druhým rokem.

Rádi byste pracovali a navštěvovali kurzy angličiny na Maltě? V BELS vám rádi pomůžeme. Stačí pouze zaslat email na [email protected].

– BELS Junior is based in Malta. Students should use the Malta contact details from above.

Get more from BELS

SiteLock