12 tipů na rodinnou dovolenou a skvělé zážitky na Maltě

View current offers!

Zažijte nezapomenutelnou rodinnou dovolenou na Maltě

Malta je známá jako ideální místo pro rodinnou dovolenou, neboť si přijdou na své opravdu všichni. Je to bezpečný ostrov s příjemným klimatem, spousty plážemi a turistickými atrakcemi pro celou rodinu. Přečtěte si, jaká místa si rozhodně nesmíte nechat ujít:

1. Splash and Fun Park

Je největší akvapark na Maltě se spoustou skluzavkami, bazény a dalšími atrakcemi. Nejlepší způsob, jak mohou děti trávit svoje prázdniny je dováděním na skluzavkách plný nadšení.

2. Mediterraneo Marine Park

Hned vedle akvaparku se nachází další zajímavé místo a tím je středomořský park, kde si nejen užijete zábavu, ale i se dozvíte něco nového. Nachází se tady různí mořští živočichové, plazi a ptáci. Můžete tady dokonce plavat s delfíny, uvidět lachtany, exotické ptáky, plazi a daleko více.

3. Národní akvárium

Relativně nové je na Maltézských ostrovech národní akvárium, které láká celou rodinu do podmořského světa Středozemí, které můžete objevovat naučovnou a zábavnou formou. Podívejte se, co se nachází pod maltézskými vlnami a nenamočte si přitom ani vlásek!

4. Bird Park Malta

Více zvířátek a přírody na objevování! To je ptačí farma, kde kromě ptáků uvidíte i antylpy, surikaty, jeleny, kočkodany, hady a jiné plazy. Můžete se dokonce přihlásit na výpomoc!

5. Malta Falcontry Centre

Další místo, kde se můžete setkat se zvířaty, je sokolí farma. Je to skvělá příležitost uvidět opravdové dravce a účastnit se jejich tréninku.

6. Popeye Village

Vesnička Pepka Námořníka nabízí den plný zábavy pro celou rodinu. Aktivity se liší podle sezóny. Uvidíte zde například originály filmů o Pepkovi Námořníkovi, museum s kreslenými postavičkami, animované show, mini golf, dětská hřiště, bazény se skluzavkami, vodní hry a mnoho další. Během vánočních svátků tady také uvidíte městečko s hračky Santa Clause.

7. The Limestone Heritage Park and Gardens

Opracovávání kamene je maltské dědictví a ve vápencovém parku a zahradách se dozvíte něco o jeho historii a také o sochařském řemesle a stavebnictví. Kromě toho uvidíte v těchto zahradách také spostu zvířátek.

8. Ta’ Qali Crafts Village

Ve vesničce Ta’ Qali Crafts objevíte pak typické maltézské ruční výrobky. Uvídíte zde něco z hrnčířského řemesla, jak se vyfoukává sklo, vyrábí hrajka a také stříbrný filigrán a mnoho dalšího.

9. Museum automobilů

Pro malé i velké, milovníky aut i jen pro zvědavce je museum klasických automobilů skvělou kolekcí impozantních automobilů, které je doplněno i dokumentárním filmem, obchůdkem se suvenýry a dokonce i milou kavárničkou.

10. Zábavný park Playmobil

Vše, co objevíte v tomto parku, vám pomůže se dozvědět více o těchto krásných hračkách, jež zůstávají populární již několik generací. Pro batolata a malé děti najdete speciální místa a Playmobil hračky hlavně ve vnitřních prostorách, zatímco venku pak uvidíte spoustu vodních aktivit, obrovské pískoviště, hrací domy a zvířátka z Playmobil životní velikosti.

11. Esplora Interactive Science Centre

Esplora je nové interaktivní naučné místo, které se díky svému úspěchu neustále rozvíjí. Zde můžete spojit vzdělávání s odpočinkovými rodinnými aktivitami. Jsou totiž utvořeny zábavnou formou pro celou rodinu, neboť zahrnují různá zařízení a výstavy pro všechny věkové kategorie. Mezi hlavní aktivity patří planetárium, venkovní outdorové zážitky, centrum aktivit a také interaktivní výstavní haly.

12. Kurz angličtiny

Skvělá příležitost spojit rodinnou dovolenou s trochou vzdělání. V létě, na podzim a během velikonočních prázdnin nabízí anglické školy jako například BELS rodinné programy. To znamená, že kurzy angličtiny pro děti i dospělé budou probíhat ve stejné budově a ve stejný čas. Na konci vaší rodinné dovolené pak budete mít nejen spoustu zajímavých zážitků, ale i znalosti angličtiny a certifikát, který si odvezete domů.

Napište nám na [email protected] a my vám pomůžeme vybrat správný kurz, zařídit ubytování, letištní transport a také aktivity pro volný čas dle vašich finančních možností.

Share and Enjoy !

Shares