Zlepšit si angličtinu pro cestovní ruch – Maria – BELS Malta

View current offers!

Seznamte se s Marií ze Španělska, která k nám přijela na 12 týdnů

Přečtěte si její článek a dozvíte se, proč si vybrala právě Maltu a jak se jí tady líbilo.

Jmenuju se Marie a jsem ze Španělska. Když píšu tento článek, jsem na Maltě v BELS už 8 týdnů a mám další 4 týdny před sebou. Celkově jsem sem přijela studovat angličtinu na 12 týdnů, protože si chci fakt razantně zlepšit svoje znalosti angličtiny. 

Jsem proto nesmírně ráda, že se s vámi mohu podělit o svoje zážitky! Dozvíte se, proč jsem se rozhodla přijet právě sem a jak se tady cítím.

Proč je angličtina pro mě tak důležitá?

Začala jsem se zajímat o angličtinu, když mi bylo asi 16 let. V té době jsem se začala učit sama, protože se mi prostě líbil samotný jazyk, a proto jsem se dívala na různé televizní pořady. I po pěti letech je pro mě tento jazyk stále důležitý, protože studuju turismus. A proto je velice důležité mít fakt dobrou angličtinu, abych si našla dobrou práci.

Proč jsem si vybrala Maltu?

Maltu jsem si vybrala víceméně proto, že tady byl vloni v létě můj kamarád a hrozně se mu tady líbilo. Chtěla jsem proto zkusit to samé. Kromě toho jsem si vybrala Maltu, protože jsou tady zajímavá místa jako Vesnička Pepka námořníka či modrá laguna. Velké množství jazykových škol byl další důvod, proč jsem si zvolila Maltu.

Jak jsem si vybrala školu?

BELS jsem nejdřív našla na Facebooku, pak jsem našla pár informací na jejich stránkách a viděla jsem, že mají opravdu rozdílný program a spoustu aktiv na léto. Jedna z věcí, která se mi líbila, bylo to, že mají skupiny rozdělené podle úrovně. V létě přijíždí spousta studentů na program pro mladé dospělé, který si myslím, že hodně napomáhá tomu, aby si člověk našel přátele z různých zemí, ale stejně starých a se sejnými zájmy. 

Takže jsem školu kontaktovala a komunikace s personálem byla velice příjemná, dodala mi odvahy a vzbudila ve mně důvěru.

Kde jsem byla ubytována?

Jsem ubytována v hotelu, který pro mě zařídila škola. Lidé jsou tady velice milí a chovají se ke mně tak, jako bych byla součástí hotelu. 

Jaký byl můj první den?

První den, když jsem přijela, jsem byla dost nervozní. Nicméně všichni byli na mě hrozně milí, vysvětlili mi všechno o škole, aktivitách, ubytování tak, abych tomu rozumněla. 

Jak probíhala výuka angličtiny?

Co se mi líbilo nejvíc, bylo to, že nás učili věci, které fakt člověk bude potřebovat k životu. V mém případě, jsem si chtěla zlepšit způsob, jak se domluvit s ostatními, jak se nejlépe vyjádřit. Moji lektoři mě podporují v tom, abych hodně mluvila. A když uděláš chybu, nic se neděje. Oni tě opraví a ty to zkoušíš dál. 

Co jsem se naučila?

Po 8 týdnech strávených na ostrově mám pocit, že se umím vyjadřovat lépe, přirozeněji a že se dokážu lépe ovládat, když mám mluvit se skupinou lidí. Kromě toho jsem si zlepšila slovní zásobu, což hodně pomáhá, neboť mi to dodává sebedůvěru. 

Bylo jednoduché navázat nová přítelství?

Co se mi opravdu líbí, je to, že je to strašně jednoduché poznat lidi z různých zemí a všechni jsou vlastně na tom stejně, jako ty, když jsi přijel. Takže je to strašně jednoduché. I když jsi nesmělý, trávíš s ostatními tolik času, že se prostě spřátelíte, ať chceš nebo ne.

Co se ti líbilo na Maltě?

Jedna z věcí, co se mi opravdu líbilo, jsou pláže, protože voda je prostě nádherná a je možné vidět všechno kolem. Jedna pláž je nedaleko hotelu, takže je jednoduché se na ní dostat. Kromě toho se mi líbí atmosféra, která tady panuje v noci, například barech, protože tam obvykle hraje živá hudba a lidé jsou veselí a přátelští. 

Proč bys doporučila BELS?

Důvěra, dřina a zábava. Myslím si, že tahle tři slova nejlépe vystihují BELS. Protože na začátku v tobě vzbudí důvěru, když s nimi komunikuješ a rezervuješ si u nich programu. Za druhé je to dřina v hodinách, kde dělají de facto všechno, aby ti pomohli. A nakonec je to samozřejmě zábava během výuky. Myslím si, že je to to nejlepší. Studuješ, ale zároveň se bavíš, takže ti to ani nepřijde tak těžké. 

Podívejte se na Mariino video v angličtině:

Podívejte se na Mariino video ve španělštině:

 

Share and Enjoy !

Shares