'İngilizce sayesinde Dünya ile Bağlantı Kurmak' - Maria - BELS Malta

View current offers!

İngilizceye odaklanmak için her şeye bir yıl ara vermek

Mezun olduktan hemen sonra İspanya’nın Bilboa şehrinden okulumuza gelen, 22 yaşındaki Maria ile tanışın.

Adım María ve İspanya’nın kuzey kesimindenim (Bilbao). 22 yaşındayım ve üniversite eğitimimi Elektronik Mühendisliği bölümünde tamamladım.

İngilizce’nin hayatın her alanında olmazsa olmaz hale gelmesi, yabancı ülkelerle iletişim kurmamız için gerekli olması gibi nedenlerden dolayı günümüzde İngilizce’ye hakim olmak çok önemli. Benim durumumda ise, hem eğitimime devam etmek hem de kariyerimde ilerlemek için gerekli.

Bu nedenle İngilizce becerilerimi geliştirmek için her şeye bir yıl ara verdim. Boş zamanımı değerlendirdim ve Malta’da üç aylık yoğun bir İngilizce kursu seçtim.

Konumumu ve Okulumu Seçmek

Dürüst olmak gerekirse, başta Malta benim için önde gelen seçeneklerden değildi. İngilizcemi geliştirmek için Birleşik Krallık’a gitmenin en iyisi olduğunu düşünüyordum.

Ancak bir gün eski bir arkadaşımla karşılaştım, bana bir yıldır Malta’da okuduğunu ve bunun inanılmaz bir deneyim olduğunu söyledi. Çok güzel bir yer olduğunu, farklı ülkelerden birçok insanla tanıştığını ve İngilizceyi doğal olarak, çok fazla çalışmaya gerek kalmadan öğrendiğini anlattı. Üstelik diğer ülkelere göre daha ucuz bir seçenekti, bunu da hesaba katarak BELS’i seçip maceraya atılmaya karar verdim.

ilk izlenimler

Buraya geldiğim ilk günden itibaren çok iyi bir şekilde bilgilendirildim ve okulla iletişimim çok iyiydi. Hayatımda ilk kez kasabadan taşındım ve ilk başta uyum sağlamakta zorlanacağımı düşündüm ama ev arkadaşlarımın, sınıf arkadaşlarımın ve okulun ilgisi sayesinde her şey çok keyifli ve rahattı. Bu deneyimi yaşadığım için çok minnettarım.

Dersler, öğretmenler ve personel

BELS çalışanları çok nazik, ve size yardımcı olmak için ellerinden geleni yaparlar. İleri düzeyde yoğun İngilizce kursu alıyorum, bu yüzden hem sabahları hem de öğleden sonraları derse katılıyorum.

Öğretmenler genel olarak iyi, bazıları diğerlerinden daha da iyi, ancak hepsinin kendi tercihleri ve yöntemleri var. Öğrencilerinin dil becerilerini geliştirmek için benzersiz yöntemler kullanmaya çalışırlar ve her zaman aklınıza gelebilecek her türlü soruyu yanıtlamaya hazırdırlar. Buraya geldiğimden beri İngilizce konuşmamı büyük ölçüde geliştirdim ve şimdi daha akıcıyım.

Son Olarak Eklemek İstediklerim

BELS’i diğer öğrencilere tavsiye ederim çünkü İngilizce becerilerinizi sürekli olarak geliştirebileceğiniz muhteşem bir okul.

Malta hakkında, bu küçük adaya aşık olduğumu söylemeliyim. Ulaşım benim şehrime göre çok iyi olmasa da otobüsle tüm adayı rahatlıkla gezebilir ve muhteşem manzaralara sahip tüm güzel köşeleri görebilirsiniz, ayrıca burada gün batımının eşsiz olduğunu söylemeliyim.

İngilizce dünyayı birbirine bağladığı için dünyanın her yerinden öğrencilerle tanışıyorsunuz ve İngilizce öğreniyorsunuz.

Share and Enjoy !

Shares